Het spreekwoord van de dag…

Nooit te oud om te leren…of geluk zit in een heel klein hoekje…

En toch voelt het anders deze keer…

Na Zaventem en na mijn hartoperatie is echt niets meer zoals het ooit was. Bijna een jaar later ben ik nog steeds emotioneler en mij nog steeds ieder moment niet alleen bewust van de waarde van het leven maar eigenlijk van ieder moment.

We gaan naar zuid -Afrika!!! Voor de 6de keer…en het voelt anders.

Ruim op tijd zet Jos ons af bij schiphol waar het een drukte van belang is. Het voelt hier veilig en geduldig staat iedereen te kletsen in de enorm lange rijen voor de veiligheidscontroles. Werkelijk alles moet de handbagage uit en in aparte bakken door de scan. Zelfs opladers zijn nu verdacht net als USB kabeltjes. Het kleine zaklampje in mijn fototas zorgde wel voor een extra controle..maar de staaldraden rond mijn borstbeen waren wel onzichtbaar.

We kopen onze standaardzaken,zoals sigaren,luchtjes en een boek en hierna heeft gj nog genoeg tijd om “even” te bellen en (natuurlijk) al bellend lopen we om 9.45 de slurf door naar de vertrouwde blauwe vogel.

De al wat grijzende piloot stelt mij gerust..de overal aanwezige marechaussee ook.

Wij zitten achterin het vliegtuig en hier zijn nog veel lege plaatsen en heel gelukkig installeren we ons op 3 stoelen.

Ik kan languit liggen…we kunnen films kijken …en krijgen superlekker eten.

Normaal vind ik turbulentie niet zo leuk maar nu kan ik alleen maar denken dat ik naar zuid-Afrika ga!!! Lijdzaam onderga ik de luchtzakken en het heen en weer schudden neem ik voor lief. Gertjan merkt op dat er niet te lezen valt en de sudoku ook niet ingevuld kan.

MAAR….overdag vliegen is leuk!!!

Ik heb genoeg frisse lucht gehad,film gekeken en de wereld onder mij voorbij zien gaan.

Ruim 10 uur later,het leek veel korter, landen we veilig in Johannesburg.

Buiten zit ik omringd door agenten te genieten van een sigaartje en bedenk mij dat ik echt nooit meer een sigaret op zal steken.

Ik ben er weer!!! ik ben zo blij!!!

We halen onze huurauto op en in een giga grote parkeergarage vol met witte en zilver grijze auto’s staat in het midden onze BB…..de meest lelijke bronskleurige bolide..

Ik haal onze gehuurde,in Lisse opgehaalde, TomTom uit de koffer en stap in…natuurlijk bijna aan de verkeerde kant en gj die ook bijna aan de verkeerde kant instapte start de auto.

Het eerste wat we zien is de navigatie die in alle mogelijke kleuren de weg wijst en zinder iets te zeggen stop ik de Tom Tom in zijn zakje en terug in de tas.

15 minuten later zijn we Johannesburg uit en brengen onze koffers binnen.

Een bed,een douche een wc en morgen een ontbijt…glimlachend krijg ik een code voor de WiFi….

Het eerste glas zuid-Afrikaanse wijn ….aan een plastic tafeltje met plastic stoeltjes …

Ik…..ik moet wel even een verhaaltje schrijven….

Geluk zit soms in grote maar meestal in kleine dingen.

Geluk zit in een heel klein hoekje…en meer heb ik vandaag niet te zeggen…