8 Water en Wijn.

Uitgerust zitten we aan ons ontbijt en genieten vooral van de heerlijke verse koffie. Peter doet zijn best om Benina duidelijk te maken dat hij een 10 minuten gekookt eitje wil hebben. Voor Benina is dit weer een reden om hem even aan te raken. Maar hoe dan ook we krijgen supergoed gekookte eitjes! Peter is overigens ook de enige naam die zij onthouden heeft.

Na rijp beraad besluiten we vanavond hier te eten inclusief rondleiding en wijnproeverij ook al schrikken we straks misschien wel van de prijs.

We gaan eerst nog even naar de vallei di Templi en komen daar op het heetst van de dag aan. De zon brandt dat het een lieve lust is en ik kijk met angst en beven naar de heuvel die we omhoog moeten lopen. Gelukkig besluiten de mannen dat het misschien beter is om met de taxi naar boven te gaan zodat we alleen naar beneden hoeven te lopen.

Gelukkig valt het nu dus allemaal mee en we genieten van de wandeling, door de bloedhete zon, tussen de resten van de oude Griekse tempels.

We zijn er in ieder geval geweest en hadden het zeker niet willen missen.

Op ons gemak rijden we terug en gaan met onze handdoeken en iPads naar het supermooie en moderne zwembad waar alleen de toegangsweg nog niet is aangelegd. Gisteren heeft gj een poging gedaan om ongeschonden het zwembad te bereiken. Omdat het net heel hard geregend had, was het pad een grote blubberpoel. Gevolg was dat het zwembad wel bereikbaar was, maar dat de schoenen van gj van onder tot boven onder een dikke laag blubber kwam te zitten. Gelukkig is het blubberpad van gisteren nu helemaal opgedroogd en komen we zonder vieze schoenen boven.

Zo’n kleine B&B en dan zo’n gigantisch 2delig zwembad! Aan de rand van het zwembad staat nog een enorme galerij met sauna en een grote jacuzzi , toiletten en douches en natuurlijk is alles voorzien voorzien van muziek.

Een paar uur genieten, lezen, stiekeme dutjes en een avontuurlijke wandeling van gertjan later gaan we ons omkleden voor de avond.

Een groot gezelschap schuift ook aan en zoals later blijkt waren dit de gasten van de bruiloft van gisteren aan het strand.

De rondleiding geeft ons een goed beeld van wat Roberto hier in 12 jaar heeft neergezet. Dit is allemaal niet mis! De Italiaanse uitleg wordt voor ons door een Canadese vrouw vertaald zodat ook wij er iets van begrijpen.

Op dit moment is hij bezig om een grot neer te zetten om zijn eigen prosecco van wat meer bubbels te voorzien. Dit is iets meer dan een simpele verbouwing.

De weg naar het zwembad lijkt nog geen prioriteit te hebben.

Binnen staan er strak gedekte witte tafels klaar en de eerste flessen bubbeltjes worden ontkurkt. Het lijkt erop dat wij 5 gangen te verwerken krijgen!

Het feit dat lidia geen wijn lust wordt niet echt gerespecteerd en glas na glas wordt breedlachend gevuld door roberto.

Dit levert overigens hilarische foto’s op welke ik naar Tirza stuur en waarop ik ook de reactie krijg van “wat heb je met mijn moeder gedaan??”

Vele hapjes en drankjes later houden we het voor gezien en strijken nog even neer op ons eigen terras.

Moe en voldaan na weer een volle dag!